Серед безкоштовного астрософту у Зет немає аналогів на сьогодні. Достатньо сказати, що я його використовую в комерційній хорарній практиці (спочатку демонстрував карти учням, а згодом сам прив'язався).Дідух писав: ↑04 грудня 2023, 10:28
Доброго дня!
Zet - досить потужний астропроцесор з багатим функціоналом. Навіть його безкоштовна версія Lite цілком самодостатня.
орбіси корисно не тільки звужувати, а й розширювати, інколи й за межі знаку.
Взагалі, на мою думку, аспекти і орбіси - фетиш західної астрології. Досить переоцінений. Тоді як диспозиційні зв'язки, стан планет показників базових принципів, загальна "сюжетність" карти, залишаються осторонь.
До чого все це розповідаю, аспекти, на мою думку, можуть вводити в оману. Їх можна розглядати в декартівському розумінні енергії - кількості руху/дій, які потрібні для реалізації планетарних принципів, які їх утворюють. І першу реакцію зовнішнього світу на ці дії. Але, на мій погляд, вони нічого не кажуть про результати, чи внутрішній стан людини під час цих дій.
Орби за межі знаків - це страшна єресь і смертний гріх
І на захист аспектів)
Так, початківці іноді на них занадто западають. Але це фетиш скоріше не західної астрології, а сучасної астрології на швидку руку в популярній версії. Класична західна враховує насамперед те, про що ви сказали. До речі, саме диспозиційні зв'язки - аргумент проти орбів через знак (умовно - Овен завжди в опозиції до Терезів, а останній градус Діви чи перший Скорпіона це вже зовсім інше відношення до Овна, не опозиційне).
Але я про аспекти як такі. Без них немає хорарної астрології (аспекти = настання події). Без них неможлива ректифікація (аспекти в динаміці з натальними кутами - ох як працюють). Навіть розрахунок темпераменту по класиці - теж без аспектів ніяк, і орби враховуються.
Якщо вчити, починаючи з основ, не на нашвидкуруч, не буде цієї сучасної фетишизації аспектів, буде розумне їх використання там. де це необхідно і доцільно..