Обмін досвідом з інтерпретації натальної карти

Все, що стосується гороскопу народження
Відповісти
Аватар користувача
Дідух
Повідомлень: 36
З нами з: 03 квітня 2023, 13:58
Has thanked: 15 times
Been thanked: 35 times

handshake Обмін досвідом з інтерпретації натальної карти

Пропоную тему з обміну практичним досвідом, спостереженнями, на тему методів читання натальної карти і натива.

Астрологія має декілька слизьких поворотів, один з яких - схожа натальна карта на певну кількість людей. Вона може відрізнятися у незначних деталях, але база буде майже однакова, що є одним з контраргументів щодо ефективності астрології та сприйняття її як дисципліни, ща має наукове підгрунтя. В рамках гностичного дискурсу, який є основою західної цивілізації, на це питання немає відповіді. Бо основою монотеїстичної трійки, є теза про “одноразове життя”, згідно якої, особистість повністю визначена генетикою, взаємовідносинами у родині, методами виховання, соціальним оточенням, тощо. Тобто немає нічого, щоб тягнулося з минулого, що східна філософія трактує як карму. Деякі науковці західної цивілізації намагалися дослідити цей феномен - Грегорі Бейтсон, Джон Лілі, Станіслав Гроф, визначивши глибокі корені свідомості та її тісне переплетіння з оточуючою середою. С. Гроф визначив базові перинатальні матриці, які мають фундаментальний вплив на свідомість і майже не піддаються корекції. Так з'явився новий простір “до життя”, але все одно, це просто глибший рівень “одноразового життя”, який не дає достатньо відповідей, як одну натальну карту, різні особистості можуть використовувати по своєму.

Мій досвід показує, що особистість не визначається лише зовнішніми ознаками, вона має власні, що визначають її цілісність та енергетичність. Чим нижчий цей рівень, тим більш типово йде взаємодія з зовнішнім світом, яку визначає натальна карта. Тому, на мій погляд, перш ніж читати натальну карту, корисно знайомитися з нативом, та зрозуміти, який потенціал він має. Зустрічав у деяких астрологічних школах практику зворотнього зв'язку у першу чергу - типове опитування, яке дає зрозуміти, як натив сприймає певні ситуації, побачити його точку зору. Це надає можливість зрозуміти, де він знаходиться та яку перспективу з цього місця бачить, які в нього поведінкови патерни, бо через них будуть проявлятися енергетичні аспекти карти. Для цього, звісно, сам астролог повинен мати певний рівень енергетичності та цілісності, який буде давати певну панораму і перспективу, дозволяючи радити та рекомендувати ти чи інші методи вирішення питань. Іноді буває, що астролог “не бачить” карту натива, дзвіночок про те, що питання знаходиться поза межами його компетенції, про що варто відверто казати нативу. Бо сам астролог також має власну обмеженість і не може дати відповіді на всі запитання.

Знаходження особистості на певному рівні розвитку, визначає можливості праці над собою, щоб змінити те, що йому віддзеркалює світ. Про це каже модний астрологічний тренд “опрацювання” аспектів і планетарних принципів. Деякі рівні розвитку цього майже не дозволяють. В особистості на це банально немає енергії та усвідомлення, вона не може не те що взаємодіяти з планетарними принципами, а й взагалі майже не бачить себе, бо її майже немає. У іншій темі ми затронули це питання, як інфантильність мас, якими легко маніпулювати. Але маса складається з особистостей, тому її характеристика, значною частиною характеристика особистостей, які її складають. Можна сказати, значна частина людства - діти у дорослих тілах. І ці діти не хочуть ніяких “проработок”, вони хочуть отут і зараз вирішити своє питання.

Якщо дивитися загально, то люди мають різний рівень прав на себе, який залежить від рівня їх розвитку. На низькому рівні, людьми управляє генетика, взаємовідносини у родині, методи виховання, соціальне оточення, тощо. Тобто їх поведінка і життєвий шлях, практично обмежений і визначений, як машина з автопілотом. Сама особистість сидить у цієї машині та спостерігає за тим, що з нею відбувається, не відчуваючи в собі сили щось змінити. На глибокому рівні, це дія так званого мортідо, яке може бути не тільки прагненням до смерті, а й неможливістю сперечатися з нею. Цей феномен також можна визначити як сугестію - придушеня особистої волі та володіння життєвою силою особисті. Тиск відбувається з боку колективного, яке опозиційне до індивідуального і має схильність харчуватися енергією особистостей, підтримуючи їх життєвою силою певні сюжети. Ці сюжети потрібні для еволюційного розвитку виду і в глобальному плані, виконують конструктивну функцію, але для конкретної особистості, можуть бути вкраї важкі і деструктивні. Плутон - сигнифікатор цього феномену. Образно кажучи, він вирішує хто буде приймати участь у важких сюжетах, щоб інші навчалися. Плутон відповідає за придушення особистої волі колективними програмами, відчуття фатуму, року, коли нічого не можна зробити, лише пережити смерть, фізичну або символічну. При цьому, Плутон також пробуджує жагу до життя, волю, спротив обставинам, дії всупереч, які завершуються смертю фізичного тіла, але укріплюють дух. Це незламність, стійкість, неможливість придушити волю ніяким колективним тиском. Але є інша сторона - люди з такими можливостями, навантажують інший полюс - домінування особистості над колективним, навязуючи власну волю і попадають в той самий сюжет, але з іншого боку. Таким чином йде постійний рух типового сюжету, show must go on.

Аспекти Плутона, які стали дуже популярні останнім часом, зазвичай кажуть інше, ніж їх інтерпретація, це не здібності особистості, а можливість впливу на неї з боку колективного. Мітка, яка спрацьовує в моменти катастроф, потрясінь, визначення потенційної жертви. У більшості випадків це вразливість, ніж стійкість, бо це проста арифметика - диктатор один, а маса мільйонна. Для того, щоб це були здібності, мають бути інші фактори, відображені у натальній карті. Також, це може бути сигналом про можливу необхідність відстоювати власну позицію, зміцнювати волю.

Спрощуючи, можна сказати, що людина перебуває у двох стабільних станах - суб’єкт чи об’єкт, та нестабільному - періодична зміна станів. Стабільні стани це полярні місця сюжету, який можна визначити як тиран-жертва, два жорна, що обертають типові сюжети. Нестабільний стан дає більш гармонійний життєвий шлях і має безліч відтінків. Здатність та вміння проявляти волю суб’єкта чи визнавати позицію об’єкта, відмінна риса розвиненої особистості. Це дає змогу керувати човном долі, який пливе океаном життя, боротися з течією або використовувати вітер. Здатність натива до управління собою, вирішує, яким чином аспекти карти відображаються у житті. Спільна взаємодія натива і астролога, у визначенні позиції натива, здатна якісно впливати на результат консультації.


Мій досвід каже, що ознаками розвиненої особистої сили, є аспектаційні та диспозиційні акценти найбільш швидких елементів, в першу чергу Місяця та його зв'язків з Сонцем і Вузлами. Взагалі, взаємодія світил - базова ознака здатності до суб’єктності, яка може використовуватися у взаємодії з вищою трійкою. Аспект Місяця до Сонця, визначає видимість підсвідомих програм, їх аспекти до Вузлів - залученість у колективні програми, де може знадобитися таке вміння. Далі йдуть зв'язки управителів кутових домів, особистих планет. Якщо немає бази, особистість не відчуває навіть Юпітер, реагує лише на його найбільш типічний прояв у типових обставинах. Сатурн викликає страх та бажання відсторонитися, тому суспільство з високим рівнем інфантильності, живе паралельно з державою, по принципу “або не чіпали”. Державні інституції наповнюють такі ж інфантили, з тією ж метою. При вищу трійку навіть казати нічого, краще туди не лізти, особливо якщо є аспекти, бо може так статися, що краще б їх не було. Це як слоненятко суне хобот у річку, дізнатися чи є там крокодил.

Але інколи транзити і прогресії не питають особистисть, а просто настають. Тому важливо визначити позицію натива і потенціал карти, зрозуміти, де проявити волю, а де піддатися течії. Чи має натив здатність до вирішення питань, чи він буде це робити за рахунок зовнішньої енергії у вигляді астролога або оточення.

Потенціал натальної карти, як визначає особистість, так і нічого про неї не каже. Бо на один момент часу, народжується приблизно однакова кількість людей. Визначальними є дії, реакції, події минулого, стан на зараз.
Аватар користувача
Андрій
Site Admin
Повідомлень: 112
З нами з: 14 березня 2023, 15:39
Звідки: Київ
Has thanked: 76 times
Been thanked: 65 times
Контактна інформація:

Re: Обмін досвідом з інтерпретації натальної карти

Натальну карту можна тлумачити все життя)
Контекст визначає тут усе. Вчора ми ставимо питання про психологічні особливості, завтра про ймовірність отримання спадщини чи тюремного ув'язнення. Або про профорієнтацію дорослої людини (зараз актуально для багатьох). Або ширше - про місце в житті.
Звичайно, опитування це перший етап, без нього я консультацію не веду (є % клієнтів, які відмовляються розповідати про себе, тоді ми прощаємось). Фраза - чим більше ви повідомите деталей, тим більша ймовірність, що ми говоритимемо про вас, а не про абстрактну натальну карту - це фраза с мого листування практично з кожним клієнтом.
З приводу рівня суб'єктності та світил-вузлів - не погоджусь, є приклади інші. Ми не знаємо, від чого це залежить. Такого от я дійшов висновку) Не відкрию Америку, якщо скажу, що осмислення досвіду травми підвищує рівень суб'єктності, але хто здатний осмислити, хто ні - я не знаю такого алгоритму, який би це дозволив спрогнозувати.
These users thanked the author Андрій for the post (total 2):
Тетяна, Дідух
Тетяна
Повідомлень: 48
З нами з: 19 березня 2023, 13:47
Has thanked: 24 times
Been thanked: 30 times

Re: Обмін досвідом з інтерпретації натальної карти

Андрій писав: 15 травня 2023, 09:13 Натальну карту можна тлумачити все життя)
Контекст визначає тут усе. Вчора ми ставимо питання про психологічні особливості, завтра про ймовірність отримання спадщини чи тюремного ув'язнення. Або про профорієнтацію дорослої людини (зараз актуально для багатьох). Або ширше - про місце в житті.
Звичайно, опитування це перший етап, без нього я консультацію не веду (є % клієнтів, які відмовляються розповідати про себе, тоді ми прощаємось). Фраза - чим більше ви повідомите деталей, тим більша ймовірність, що ми говоритимемо про вас, а не про абстрактну натальну карту - це фраза с мого листування практично з кожним клієнтом.
З приводу рівня суб'єктності та світил-вузлів - не погоджусь, є приклади інші. Ми не знаємо, від чого це залежить. Такого от я дійшов висновку) Не відкрию Америку, якщо скажу, що осмислення досвіду травми підвищує рівень суб'єктності, але хто здатний осмислити, хто ні - я не знаю такого алгоритму, який би це дозволив спрогнозувати.
Андрій, в цілому погоджуюсь з Вашим баченням)

А Ваш вислів:  "Не відкрию Америку, якщо скажу, що осмислення досвіду травми підвищує рівень суб'єктності, але хто здатний осмислити, хто ні - я не знаю такого алгоритму, який би це дозволив спрогнозувати"  - точний і влучний, і як говорять, попав прямо в "яблучко"! 🙂
These users thanked the author Тетяна for the post:
Андрій
Аватар користувача
Дідух
Повідомлень: 36
З нами з: 03 квітня 2023, 13:58
Has thanked: 15 times
Been thanked: 35 times

Re: Обмін досвідом з інтерпретації натальної карти

Андрій писав: 15 травня 2023, 09:13 З приводу рівня суб'єктності та світил-вузлів - не погоджусь, є приклади інші. Ми не знаємо, від чого це залежить. Такого от я дійшов висновку) Не відкрию Америку, якщо скажу, що осмислення досвіду травми підвищує рівень суб'єктності, але хто здатний осмислити, хто ні - я не знаю такого алгоритму, який би це дозволив спрогнозувати.
Мені також невідомий цей алгоритм, при цьому, особистий досвід та спостереження показують, що особистість, яка має зв'язок між світилами, більш здатна до саморефлексії, критичного мислення та більш стійка до типових наративів оточуючого світу. Моє припущення гіпотетичне, хоч і має вигляд затвердження, іноді зі мной таке буває. Зараз працюю над тим, щоб систематизувати нотатки, оформити їх у концептуальний вигляд, та продовжити дослідження з позиції натурфілософії, що виходить за суто астрологічну тему та пов'язано з біогенезом, у якому проявляється феномен індивідуальної свідомості та самоусвідомлення. Можливо тому ця тема вийшла трохи невиразною, бо пишучи про одно, думав про інше.

Дякую за зворотній зв'язок, це цінно для мене.
These users thanked the author Дідух for the post:
Андрій
Аватар користувача
Андрій
Site Admin
Повідомлень: 112
З нами з: 14 березня 2023, 15:39
Звідки: Київ
Has thanked: 76 times
Been thanked: 65 times
Контактна інформація:

Re: Обмін досвідом з інтерпретації натальної карти

Дідух писав: 15 травня 2023, 16:16
Зараз працюю над тим, щоб систематизувати нотатки, оформити їх у концептуальний вигляд, та продовжити дослідження
Чекатиму. Ваші пости завжди цікаві, не тільки мені, я думаю.
Аватар користувача
Андрій
Site Admin
Повідомлень: 112
З нами з: 14 березня 2023, 15:39
Звідки: Київ
Has thanked: 76 times
Been thanked: 65 times
Контактна інформація:

Re: Обмін досвідом з інтерпретації натальної карти

До речі, хтось тут працює з мідпойнтами?
Якщо на глазок :lol: - скільки % в розумінні (в інтерпретації) наталу у вас важать мідпойнти?
Я останнім часом схильний пильніше до con_ придивлятись
Тетяна
Повідомлень: 48
З нами з: 19 березня 2023, 13:47
Has thanked: 24 times
Been thanked: 30 times

Re: Обмін досвідом з інтерпретації натальної карти

Андрій писав: 17 травня 2023, 09:33 До речі, хтось тут працює з мідпойнтами?
Якщо на глазок :lol: - скільки % в розумінні (в інтерпретації) наталу у вас важать мідпойнти?
Я останнім часом схильний пильніше до con_ придивлятись
Доброго дня! Мідпойнти не розглядаю.

А от з'єднання варті уваги, тому що працюють специфічно, оскільки дві планети включаються одночасно. В кого в наталі є з'єднання часто можуть не розрізняти планети.🙃
Я власник одного такого з'єднання.😄

Тому по з'єднанню є потреба відчувати реакцію зовнішнього простору, коли необхідні і які якості по планеті проявити, а коли відсторонитися і підти на компроміс. Потреба то умовно включити планету та проявити її енергію, то відключити.🤐😀
Аватар користувача
Андрій
Site Admin
Повідомлень: 112
З нами з: 14 березня 2023, 15:39
Звідки: Київ
Has thanked: 76 times
Been thanked: 65 times
Контактна інформація:

Re: Обмін досвідом з інтерпретації натальної карти

А я от експериментую)
con_ я мав на увазі з'єднання планет з мідпойнтами
Відповісти